BLK Rådgivning & Rettshjelp har som målsetning å jobbe frem utenrettslige løsninger for sine klienter.
Kjernen i BLK Rådgivning & Rettshjelps tjenestespekter er innen områdene barn og familie, barnevern, vold i nære relasjoner, avtale- og kontraktsrett, etikk & compliance, utenrettslig mekling- og konfliktløsning og rådgivning innen HR, HMS og organisasjon.
Videre bistår BLK Rådgivning & Rettshjelp klienter med rettshjelp innen blant annet barnefordeling, barnevern, mellommenneskelige konflikter, strafferett, prosess, politirett, arbeidsrett, avtale- og kontraktsrett samt personvernrettslige problemstillinger. Rettshjelp ytes i medhold av domstolloven § 218.
BLK Rådgivning & Rettshjelp skal engasjere seg i- og mene noe om utviklingen av prioriterte rettsområder, rettssikkerhet og rettsliggjøringen av samfunnet vårt. Dette engasjementet skal blant annet synliggjøres både i form av kunnskapsformidling, undervisning og veiledning, og aktiv bistand samt god sakshåndtering på prioriterte områder.
Om Berit Lund Koksvik
Over 25 års erfaring fra nærings- og organisasjonsliv, og en etter hvert omfattende saks- og prosjektportefølje har vist Koksvik at virksomheter og mennesker bruker uforholdsmessig mye tid og energi på å håndtere konflikter og vanskelige situasjoner som oppstår. For mange mennesker får helseproblemer underveis i disse sakene, som ofte er langvarige. Slike saker er svært kostbare – både forretningsøkonomisk og menneskelig sett. Mye av denne tiden og energien kunne i stedet blitt brukt på verdiøkende aktiviteter og lønnsomhet – både for virksomheten og i menneskers liv.
Den røde tråden i Koksviks yrkeskarriere så langt er gjennomgående erfaring innen administrasjonsledelse, generell ledelse, prosjektledelse, rådgivning- og ledercoaching samt HR/HMS og konfliktløsning. I tillegg har hun omfattende erfaring fra generell- og juridisk saksbehandling innen arbeidsrett, barnevern, mellommenneskelige konflikter, vold i nære relasjoner, avtale- og kontraktsrett, forbrukerjuss, og generell forretningsjuss. Erfaring fra ulike bransjer gjør at hun evner å sette seg inn i virksomheters bransje og behov. Koksviks erfaring tilsier også at mye er overførbart mellom både ulike bransjer, og mellom privat- og offentlig sektor innen de ulike fagområdene hun representerer. Dette er et gode som bør utnyttes i større grad enn i dag.
En av Koksviks styrker er evnen til å gjennomføre oppdrag som innebærer en utvikling fra grunnleggende kjennskap om et emne eller oppdrag, til spesialistkompetanse. En annen styrke er evnen til å rydde opp i kaos og konflikt, for deretter å skissere løsninger virksomhet og mennesker kan leve- og gå videre med. En tredje styrke er evnen til å bidra til at andre mennesker gjenopptar troen på seg selv, og egen evne til å levere gode resultater.
Berit Lund Koksvik har en Master i rettsvitenskap fra UiO med spesialisering innen rettsområdene kontraktsrett og politirett. Koksvik har skrevet masteroppgaven «Anonymitet som forebyggende og beskyttende virkemiddel – når identitet brukes som våpen». Oppgaven er en empirisk studie av politiets behov for skjerming av identitet i særtilfeller, og omfatter ytterligere spesialisering innen rettsområdene politirett, straff- og prosess samt personvern og juridisk metode. Temaet har overføringsverdi til andre yrkesgrupper og institusjoner i offentlig sektor. I tillegg er hun Bachelor in Marketing fra Handelshøyskolen BI med fordypning innen markedsføring, internasjonalisering og ledelse, og spesialisering innen Human Resources Management. Der skrev hun, i samarbeid med en kollega, sin hovedoppgave innen endringsledelse.
Koksvik er konfliktmekler, og jobber for å fremme troen på- og bruken av utenrettslige konfliktløsningsmekanismer. Hun har også en spesialisering i etikk og compliance via Juristenes Utdanningssenter (JUS) og Danske Advokater. Hovedfokuset her er på verdibasert regeletterlevelse, og omfatter et utvidet perspektiv på virksomhetens complianceprosesser til også å gjelde god etterlevelse i egen verdikjede med tilhørende retningslinjer og policyer. Videre har hun tatt fordypningskurs i forhandlingsmetodikk via JUS og Harvard Law School. Denne kompetansen er en forlengelse av mangeårig erfaring fra kommersielle forhandlinger, forhandlinger med tillitsvalgte og deres organisasjoner samt arbeidsrettslige forhandlingsprosesser.